У Китаї навчилися перетворювати пісок у ґрунт

15 грудня 2016 90 0
У пісок додається спеціальний склад, вироблений із деревної целюлози
dmir.ruУ пісок додається спеціальний склад, вироблений із деревної целюлози

Китайські дослідники знайшли спосіб промислового виробництва родючого ґрунту з піску. Вчені стверджують, що технологія є нетоксичною й дешевшою, а також розрахована на масове промислове виробництво. Про це повідомляє AgroTimes.

У пісок додається спеціальний склад, вироблений із деревної целюлози. Склад утримує в піску воду, повітря, поживні речовини.

Випробування штучних ґрунтів, проведені в м.Чунцин, показали, що для їх зрошення потрібна та сама кількість води, що і для звичайного ґрунту. До того ж вони забезпечують вищу врожайність і вимагають менше добрив, а також демонструють підвищену опірність до чинників вивітрювання.

«Щоб покрити один гектар землі штучним ґрунтом, необхідно від 22,5 тис. до 40 тис. юанів. Вартість залежить від кліматичних і топографічних умов», — сказано у повідомленні.

Учені стверджують, що за допомогою цієї технології в Китаї мають намір розв’язати проблему опустелення земель. За даними міністерства земельних ресурсів КНР, майже 27,4% території Китаю (2,6 млн кв. км) схильні до дезертифікації.

Виконано за допомогою Disqus