Проект від ФАО зробить роботу Держпродспоживслужби ефективнішою — Трофімцева

21 грудня 2016 99 0
Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції
kurkul.comОльга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції

Новий проект ФАО (ООН) підсилить ефективність діяльності Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (ДПССУ).

Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, пише прес-служба Мінагропроду.

За її словами, практична спрямованість нового проекту дасть можливість Держпродспоживслужбі більш ефективно гармонізувати та адаптувати національне фітосанітарне законодавство до міжнародних норм та стандартів, в тому числі в рамках євроінтеграційних процесів.

«Повноцінне функціонування ДПССУ як національної організації з фітосанітарного контролю важко переоцінити, зважаючи на експортну орієнтованість аграрного сектору і необхідність постійного удосконалення та координації з боку міжнародних інституцій системи управління та контролю в галузі фітосанітарії. Тому ми надзвичайно вдячні ФАО за їх підтримку нашої країни в цьому питанні, в тому числі завдяки новому проекту, який буде працювати не лише в Україні, але і в Білорусі, Вірменії та Молдові», — прокоментувала Ольга Трофімцева.

За словами заступника міністра, тісна співпраця України з ФАО наразі є цінним елементом розбудови національної системи фітосанітарного контролю, яка, в свою чергу, є запорукою підсилення експортного потенціалу аграрного сектору країни.

«Не всі розуміють взаємозв’язок між фітосанітарним станом полів та експортною виручкою, або між фітосанітарним регулюванням та позицією України як одного з найбільших агроекспортерів світу. А насправді – цей зв’язок є прямим і безпосереднім: не будемо мати ефективну державну систему фітосанітарного контролю і відповідальність на рівні кожного виробника – будемо мати проблеми в експорті», — заявила Ольга Трофімцева.

Заступник міністра підкреслила, що опрацювання таких питань, як досвід функціонування системи фітосанітарного контролю в країнах ЄС, електронної системи сертифікації E-Phyto, процедури повідомлень та оформлення нотифікацій є першими практичними кроками в рамках першого семінару проекту. Це допоможе як представникам компетентних органів, так і бізнесу отримати важливу та практичну інформацію для успішної роботи в галузі фітосанітарії.

Виконано за допомогою Disqus