На Львівщині відкрили ще чотири сімейні ферми

23 грудня 2016 211 0
Цьогоріч у Бродівському районі, що на Львівщині, відкрили вже 10 сімейних ферм
loda.gov.uaЦьогоріч у Бродівському районі, що на Львівщині, відкрили вже 10 сімейних ферм

У четвер, 22 грудня, на Львівщині відкрили чотири сімейні ферми. Про це повідомили у департаменті агропромислового розвитку Львівської ОДА.

Господарства також отримали усю необхідну техніку, зокрема сучасні енергозберігаючі лампи, регулятор освітлення, килимки, поїлки, доїльні апарати, засоби миття апаратів та консерватор.

«Встановлення та використання такого обладнання дасть можливість збільшити продуктивність поголів’я, а також значно покращити умови праці членів родини», — зазначила директор департаменту Наталія Хмиз.

Сім’я Іванів, з села Білявці, офіційно відкрила домашній молочний бізнес. На сьогодні родина утримує 10 корів та на майбутнє планують розширити господарку до 20-30 корів та збудувати нову стайню.

У Білявці відкрили ще одне господарство господар Шарун Петро із дружиною. Збудувавши стайню, подружжя утримує 5 корів та молодняк. Також, на фермі родини Яремчуків завдяки Українсько-канадському проекту голова сімейства та член кооперативу «Покрова», завершив реконструкцію стайні.

А у селі Голосковичі сімейний молочний бізнес започаткувала родина Щудлюка Юрія. Повернувшись з АТО, господар збудував нову стайню і вже реконструює приміщення старої, адже у планах збільшення поголів’я до 10 корів.

Нагадаємо, молочні ферми відкрились за підтримки Українсько-канадського проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні» та Львівської аграрної дорадчої служби.

Виконано за допомогою Disqus