Для ліквідації АЧС на Сумщині визначено зону нагляду

28 липня 2015 77 0
Для ліквідації АЧС на Сумщині визначено зону нагляду
112.uaДля ліквідації АЧС на Сумщині визначено зону нагляду

В Сумській області вживаються жорсткі заходи для локалізації захворювання на Африканську чуму свиней (АЧС) та унеможливлення її поширення, пише прес-служба Сумської облдержадміністрації.

«20 липня поблизу урочища «Тарасовщина» на Глухівщині було виявлено 2 трупи диких кабанів. При дослідженні проб біоматеріалу встановлено діагноз – африканська чума свиней. Терміново були розроблені заходи, щодо локалізації осередку з радіусом у три кілометри», – поінформував під час апаратної наради начальник головного управління ветеринарної медицини в Сумській області Михайло Лузан.

За його словами, визначено зони нагляду до 150 км, до яких увійшли території Глухівського, Путивльського, Конотопського, Буринського районів. Також під наглядом перебувають Середино-Будський, Ямпільський та Шосткинський райони.

«Сьогодні вживаються заходи щодо заборони стихійної торгівлі, торгівлі на ринках, переміщення тварин, проводиться широка роз’яснювальна робота серед населення. На Глухівщині триває відстріл диких кабанів. Жорсткі заходи у дикій фауні дадуть можливість запобігти розповсюдженню африканської чуми як в у фермерських, так і у приватних господарствах», — сказав Михайло Лузан.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою