Члени кооперативного руху вперше отримають допомогу від Укрдержфонду — Слободяник

5 січня 2017 71 0
Іван Слободяник, екс-директор Українського державного фондом підтримки фермерських господарств
Kurkul.comІван Слободяник, екс-директор Українського державного фондом підтримки фермерських господарств

Члени сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів було вперше обрано для надання безвідсоткових кредитів на п’ять років за бюджетною програмою «Надання кредитів фермерським господарствам», що здійснюється Українським державним фондом підтримки фермерських господарств. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив колишній генеральний директор цього фонду Іван Слободяник, посилаючись на інформацію зі сторінки Канадського кооперативного зернового проекту.

Для надання підтримки було обрано членів СОК «Зерновий» ФГ «Ярина-1» і ФГ «Веселка». Господарства подавали заяви на отримання коштів з цільовим призначенням внесення їх в пайовий фонд СОК «Зерновий» з метою використати їх на будівництво першого кооперативного елеватора. Елеватор знаходиться в смт Васильківка Дніпропетровської обл. і будується на кошти Канадського кооперативного зернового проекту.

«Завжди приємно бачити результати своєї роботи! Вперше вдалося підтримати кооперацію — це приклад вдалого поєднання державних, міжнародних та приватних фінансових ресурсів», — йдеться у повідомленні на сторінці Івана Слободяника.

Утім, екс-голова Укрдержфонду підтримки фермерів нагадує, що нажаль саме цей інструментарій підтрики з невідомих причин не є цікавим для «аграрних» нардепів.

Виконано за допомогою Disqus