Під час конгресу «Органічна Україна — 2017» досягли міжнародних домовленостей — Березовська

30 січня 2017 118 0
Олена Березовська, Президент громадської спілки «Органічна Україна»
Kurkul.comОлена Березовська, Президент громадської спілки «Органічна Україна»

Під час проведення Першого міжнародного конгресу «Органічна Україна — 2017» було досягнуто двох міжнародних домовленостей на поставку української органічної сільгосппродукції до Швейцарії. Про це в ексклюзиному коментарі Kurkul.com розповіла Президент громадської спілки «Органічна Україна» Олена Березовська.

За її словами, домовленостей про поставку продукції зернової групи досягнуто між міжнародним трейдером Granosa та компанією «Старопорицьке» і групою компаній «Арніка».

Щодо підсумків конгресу, Олена Березовська розповіла, що захід відвідало більше 450 учасників, серед яких близько 40 представників інших країн, зокрема Франції, Італії, Німеччини, Голландії, Латвії, Білорусі тощо.

«Нам вдалося привернути увагу практично всіх міжнародних проектів, які працюють в Україні і які зацікавлені в органічному виробництві. І навіть якщо у них були сумніви щодо підтримки української органіки, то після конгресу всі вони були задоволені. Я впевнена, що ці організації підтримають українське органічне виробництво і звернуть на нього більше уваги», — розповіла Президент спілки «Органічна Україна».

Конгрес відвідали представники Мінагропроду на чолі з міністром Тарасом Кутовим. За словами Олени Березовської, міністерство реально зацікавлене в органічному виробництві.

«Головне — галузеве міністерство підтримує органіку, а отже і звичайний товаровиробник буде більше зацікавленим у такому виробництві. Тим більше, що у представників уряду були не просто вітальні слова, а повноцінні презентаці з регуляторної політици і зовнішньо-економічної діяльності. Тарас Кутовий пообіцяв підтримувати органіку всіма можливими засобами», — говорить Олена Березовська.

За її словами, конгрес досяг своєї мети — інтеграції виробників органічної продукції.

«Я вважаю, що успіх конгресу в тому, що нові виробники приїздять і пересвітчуються, що не помилилися, коли повірили в органіку», — підсумувала Олена Березовська.

Андрій Губін, Kurkul.com

Виконано за допомогою Disqus