На Вінниччині відкрили обслуговуючий кооператив «Подільська надія»

2 лютого 2017 98 0
Відкрили кооператив 1 лютого, а вартість проекту склала 233 тис. грн
vin.gov.uaВідкрили кооператив 1 лютого, а вартість проекту склала 233 тис. грн

На Вінничині, у Джулинській територіальній об’єднаній громаді, 1 лютого 2017 р. відкрито сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Подільська надія», який створено для закупівлі молока у населення та надання ветеринарних послуг.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької ОДА.

Кооператив об’єднав кілька навколишніх сіл: Устя, Чернятка, Теофилівка, Берізки-Бершадські та Джулинка. Його потужна спроможність – 4 т молока за один прийом.

Реалізація даного проекту розпочалась ще на початку 2016 р. За рік вдалося закумулювати кошти з різних джерел ( з державного, обласного, районного та сільського бюджетів, членських внесків). Вартість всього проекту — 233,1 тис. грн.

«Створення даного кооперативу — це вимога часу. Через кооператив планується закупівля молока від джулинчан та жителів навколишніх сіл за ціною 6,4 за один літр молока базової жирності. Сьогодні наша громада зробила лише перший крок в даному напрямку, тому що в подальшому плануємо пастеризацію та переробку молока. Це, в першу чергу, істотно знизить закупівельну ціну для наших дошкільних та загальноосвітніх закладів», — прокоментував голова територіальної об’єднаної громади Петро Швець.

Виконано за допомогою Disqus