На Херсонщині затримали злочинне угруповання, яке грабувало склади і ангари фермерів

6 лютого 2017 89 0
Вкрадені зернові культури вивозили і продавали на елеватор, а виручені гроші розподіляли між собою
«Херсон.Онлайн»Вкрадені зернові культури вивозили і продавали на елеватор, а виручені гроші розподіляли між собою

Співробітники спеціальної групи поліції в ході розслідування встановили особи 4 чоловіків, які з серпня 2016 р. і по теперішній час викрадали зі складів і ангарів фермерів Херсонської області великі партії сільськогосподарської продукції.

Про це пише Agronews.org.

Організатором викрадень виявився 37-річний житель Херсона, раніше судимий за розбійні напади. Його спільники-жителі Дніпропетровської та Закарпатської областей, також раніше судимі за різні злочини: крадіжки, нанесення тілесних ушкоджень та збут наркотиків. 

«Працівники управління карного розшуку ГУНП і слідчого управління затримали групу зловмисників в Нововоронцовському районі, коли вони намагалися вивезти зі складу майже 25 т насіння соняшнику. Зловмисники намагалися сховатися від переслідування на легкових автомобілях, але ми передбачили їх дії, створивши кілька груп затримання », — повідомив начальник Головного управління Національної поліції в Херсонській області Артур Меріков.

В ході подальшої роботи співробітники поліції встановили, що перед скоєнням чергового злочину учасники групи проводили так звану «розвідку» місцевості: підшукували склади і ангари фермерських господарств, що не охоронялися і знаходилися подалі від населених пунктів.

Вибравши об'ектв, один з учасників групи знімав вантажні автомобілі «КАМАЗ» для вивозу мішків із зерновими культурами. Поки тривав процес завантаження, учасники групи виставляли спостережні пости на дорогах, які вели до складів або ангарів. Щоб убезпечити себе від переслідування співробітників поліції, на шляхах проходження до об'єктів зловмисники розкидали саморобні шипи для проколу шин. Після завантаження шипи прибирали.

Зернові культури вивозили і продавали на елеватор. Виручені гроші розподіляли між собою.

«Зараз учасники злочинної групи затримані та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Призначено проведення ряду експертиз з метою встановлення суми матеріальних збитків, завданих фермерським господарствам. Відкрито кримінальні провадження у ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України «Крадіжка» (карається позбавленням волі на строк від 3 до 6 років)», — додається у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus