Кооперація врятує молочну галузь — думка

31 липня 2015 82 0
Кооперація врятує молочну галузь — думка
Кurkul.comКооперація врятує молочну галузь — думка

Треба стимулювати локальну мінімальну концентрацію виробництва у молочному секторі шляхом створення на базі дійного стада домогосподарств юридичних осіб – виробничих кооперативів із кількістю не менше, наприклад, 15-20 дійних корів. Так вважає генеральний директор Українскої аграрної конфедерації Сергій Стоянов, пише Кurkul.com.

За його словами, стимулювати потрібно доплатами, наприклад, за рахунок податку на додану вартість від переробників молока, раз і назавжди відмовившись від дотування індивідуальних виробників, як це було раніше, і знову це передбачається деякими останніми змінами до законодавства.

«Держава не повинна надалі витрачати кошти підтримки на стимулювання нецивілізованого господарювання, що продукує молоко сумнівної якості», — зазначає Сергій Стоянов.

Читати по темі: «Реальні реформи: Державну підтримку – кооперованим виробникам якісного молока!»

Також додає, що для того, щоб перебудуватися, треба внести відповідні зміни до чинного законодавства, а також ужити, за участю Міністерства аграрної політики і продовольства України, місцевих органів влади (обл- та райдержадміністрацій, сільських (селищних) рад), організаційних заходів щодо роз’яснення змін у державній політиці щодо підтримки одноосібного молочного тваринництва, необхідності його концентрації на кооперативній основі, реалізації у кожному районі спочатку хоча б одного пілотного проекту такого молочного кооперативу.

«Та показати на цьому прикладі привабливість такої нової форми господарювання», — переконаний він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою