НААН заважають оформлювати землю

13 лютого 2017 59 0
Видача актів на право користування земельними ділянками блокується органами виконавчої влади
kurkul.comВидача актів на право користування земельними ділянками блокується органами виконавчої влади

Інститутам НААН перешкоджають в оформленні земель, які перебувають в їхньому управлінні. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Начальника Управління наукового забезпечення інноваційно-інвестиційного розвитку експериментальної бази НААН Олега Стасіва розповів, що документи, якими посвідчується право користування, видано на площу 427,3 тис. га. Із них — державні акти на право постійного користування, видані до 2004 р. на площу 299 тис. га, державні акти, оформлені після 2004 р., — на площу 127,7 тис. га, кадастрові ж номери земельним ділянкам присвоєні на площу 172,6 тис. га від загальної площі.

За його словами, видача актів на право користування земельними ділянками та інших документів блокується органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

«Наприклад, Головне управління Держгеокадастру Одеської області відмовило Дослідному господарству «Комунар» у наданні дозволу на розробку документації землеустрою. Відмова нібито пов’язана з рішенням сільської ради, оскільки частина ділянки використовується громадою для заготівлі сіна й таким чином не може бути передана у користування господарству», — пояснив він.

Як зазначив у матеріалі президент НААН Ярослав Гадзало, наразі є кілька проблем, які заважають оформлювати землі науки.

На його думку, масштаби цієї проблеми великі.

«Ми повинні констатувати, що окремі установи здійснюють недостатню роботу для збереження земельних ресурсів. Сьогодні на площу 38 тис. га відсутні будь-які правовстановлюючі документи», — підкреслив він.

Виконано за допомогою Disqus