Молочному виробництву необхідне реформування — Стоянов

31 липня 2015 76 0
Молочному виробництву необхідне реформування — Стоянов
Latifundist.comМолочному виробництву необхідне реформування — Стоянов

Молочний кооператив — нова приваблива форма господарювання, яка має декілька переваг, таку думку висловив генеральний директор Української аграрної конфедерації Сергій Стоянов, пише Кurkul.com.

За його словами, це і більш висока ціна на якісне молоко, яке має вироблятися на кооперативних засадах, і доплати за рахунок податку на додану вартість від молочних заводів, і можливість участі останніх у таких кооперативах тим же обладнанням для доїння і охолодження молока, наданням позичок.

«За таких умов переважна більшість молокопереробних підприємств, апріорі зацікавлених у збереженні та покращенні власної сировинної бази, братиме участь у створенні молочнотоварних кооперативів шляхом надання їм чи то у користування, чи у якості пайового внеску необхідного обладнання, встановлюватиме із створеними кооперативами взаємовигідні і сталі ділові зв’язки», — розповідає Сергій Стоянов.

Читати по темі: «Реальні реформи: Державну підтримку – кооперованим виробникам якісного молока!»

Він пропонує внести зміни до проекту Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо підтримки сільгосптоваровиробників» (реєстр. №1699), що саме зараз підготовлений до другого читання у Верховній Раді України.

«Такі зміни будуть сприяти вищезазначеним цілям реформування державної підтримки виробництва молока в Україні, зменшенню її тінізації та корупцію через усунення готівкових розрахунків між переробниками молока та його постачальниками, приведуть у відповідність до чинного законодавства набуття чинності цим законопроектом, зробивши його реалістичним щодо підписання Президентом України», — переконаний Сергій Стоянов.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою