Фермери отримують страхові виплати за форвардними програмами ДПЗКУ

13 березня 2017 111 0
ДПЗКУ допомагає фермерам відшкодувати збитки через нестабільні погодні умови
zerno-ua.comДПЗКУ допомагає фермерам відшкодувати збитки через нестабільні погодні умови

Страхування посівів у рамках весняної форвардної програми Державної продовольчо-зернової корпорації України (ДПЗКУ) допомагає фермерам відшкодувати збитки через нестабільні погодні умови.

Про це під час круглого столу «Як держава може допомогти фермеру. Шляхи взаємодії та підтримки» розповіла співзасновниця товариств з обмеженою відповідальністю «Бобрик», «Армійське», «Заворотичі», «Войтівське» та приватного підприємства «Русанівське» Наталія Тоцька.

Господарства Тоцької розсташовані у Київській та Чернігівській областях. Вона вже не перший рік працює з ДПЗКУ.

«З першого траншу, який надає ДПЗКУ, закривають і ставку, яку просить страхова компанія. Це цікаво тим, що на сьогоднішній день клімат в Україні міняється: то немає снігу, то морози, то багато води йде. Я знаю колег-фермерів, яким страхові компанії цього року відшкодували збитки через те, що озимина не перезимувала», — говорить Наталія Тоцька.

Фермерка співпрацює з ДПЗКУ в напрямку форвардних закупівель. Підприємство бере кредитні кошти під заставу озимої пшениці та кукурудзи.

«Це вигідно, тому що пропонують 15% річних. Такої ставки немає в жодному банку. Виплати надходять регулярно, немає жодних затримок і вже у кінці програми, коли ми завезли продукцію на лінійний елеватор ДПЗКУ, то максимум через три дні після підпису документів всі кошти виплачуються. Форвардна програма працює, вона дієва, за рахунок неї ми вирішуємо всі свої нагальні питання», — зазначає Тоцька.

Виконано за допомогою Disqus