Український часник гідно конкуруватиме з іспанським та китайським (ОПИТУВАННЯ)

13 березня 2017 494 0
Український часник вийде на ринок ЄС
venskayadacha.comУкраїнський часник вийде на ринок ЄС

Протягом наступних п’яти років українські виробники часнику зможуть вийти на ринок ЄС, а саме — експортувати свою продукцію в Німеччину, Великобританію, Францію, Нідерланди. На черзі — співпраця з арабськими країнами та США.

Український часник буде більш якісним, ніж китайський, але не таким дорогим, як продукція Іспанії — лідера за виробництвом часнику в ЄС. Таку думку висловив директор Ради з питань експорту продовольства (UFEB) Богдан Шаповал під час Другого форуму часниківників UkrUp.

Перспективність цього напряму обумовлена логістичною доступністю та обізнаністю потенційних споживачів про Україну, яка останнім часом починає асоціюватися з ековиробництвом.

Нині Україна входить до десятки виробників часнику у світі, але при цьому знаходиться на 60 місці в рейтингу світових експортерів.

Минулого року українські виробники збільшили експорт часнику у 2,3 рази в натуральному вираженні (до 195,1 т з 83,2 т у 2015 р.) і в 3,2 рази в грошовому вираженні (до $286,1 тис. з $88,3 тис.). Основними споживачами українського часнику у 2016 р. стали Білорусь, Латвія, Канада і Литва.

Виконано за допомогою Disqus