В Україні збільшаться посівні площі під гречкою

30 березня 2017 45 0
Площі під сортами селекції Інституту землеробства зростуть
HnB.com.uaПлощі під сортами селекції Інституту землеробства зростуть

Гречка цього року стане популярнішою, вважають науковці, адже поява нових сортів та відпрацьовані технології дозволяють зібрати високий урожай цієї цінної круп'яної культури.

Так, не дивлячись на проблеми із сертифікацією насіння, в інституті реалізували всі запаси посівного матеріалу гречки не лише еліти і супереліти, а й першої репродукції. Тому можна прогнозувати, що площі під сортами селекції Інституту землеробства зростуть.

Популярність гречки серед агровиробників зумовлюється не лише її високою ціною, говорять науковці. Гречка завжди була рентабельною, особливо зараз, коли з'явились сорти, здатні давати понад 40-45 ц/га.

Важливий плюс гречки — вона здатна виступати у якості хорошого попередника для озимих культур. А в Україні склалась доволі напружена ситуація з попередниками під озимину. В сучасних сівозмінах озиму пшеницю сіють після цукрового буряка, соняшника, кукурудзи, сої та інших культур, які пізно звільняють поле.

Використання гречки, як попередника, дозволяє провести посів в оптимальні строки. А нові сорти та сучасні технології вирощування забезпечують середню урожайність культури на рівні 25 ц/га.

Виконано за допомогою Disqus