На Херсонщині офіційно стартував зрошувальний сезон

12 травня 2017 109 0
Готовність державних міжгосподарських систем складає 100%
vodgosp.kherson.uaГотовність державних міжгосподарських систем складає 100%

Міжгосподарські та внутрішньогосподарські зрошувальні системи області загальною площею 299,6 тис. га, повністю підготовлені до роботи, пишуть на сайті Херсонського обласного управління водних ресурсів (ХУВР).

«Фахівці управління провели колосальний обсяг робіт, які були виконані своєчасно, в заздалегідь встановлені терміни. Зараз стан готовності державних міжгосподарських систем складає 100%», — підкреслив керівник управління Ігор Андрієнко.

Обласне управління водних ресурсів і його підлеглі організації відзвітували про початок роботи державного водогосподарсько-меліоративного комплексу у 2017 р.

22 березня був здійснений пуск води у Північно-Кримський канал для затоплення рису і поливу сільськогосподарських культур.Заповнена водою міжгосподарська зрошувальна мережа в зоні дії Каховської зрошувальної системи.

З 7 квітня здійснюється заповнення Червонопрапорного магістрального каналу.

З 24 квітня розпочалася робота Головної насосної станції Інгулецької зрошувальної системи для проведення поливів сільськогосподарських культур господарствами Білозерського району, Дніпровського району Херсона.

«На сьогодні заповнення меліоративної мережі вже практично завершено, відповідно до заявок водокористувачів. Всі точки водонаділів (водонаділ відкритої зрошувальної мережі та насосні станції) знаходяться в технічно справному стані і готові до подачі води», — ідеться в повідомленні.

Начальник Херсонського обласного управління водних ресурсів акцентував увагу на тому, що протягом 2017 р. планується укласти близько 880 договорів про надання послуг, пов'язаних з подачею води на полив сільгоспкультур. Станом на 26 квітня 2017 р. було укладено вже понад 95% договорів.

Ігор Андрієнко зазначає, що фахівцями інформаційно-консультаційних служб управлінь водного господарства облводресурсів протягом зрошувального сезону поточного року будуть визначатися наявні запаси вологи в грунті і надаватися аграріям рекомендації щодо строків і норм поливів сільськогосподарських культур.

У 2017 р. аграрії області планують проведення поливів сільськогосподарських культур на площі 300,2 тис. га. Перші поливи розпочато в першій декаді квітня поточного року. Станом на 26 квітня, всього по області полито 5,6 тис. га, в тому числі 2,5 тис. га. — крапельним зрошенням.

Виконано за допомогою Disqus