Аграрні науковці просять захисту від рейдерів у Президента, прем’єра і силовиків

23 травня 2017 317 0
Науковці НААН просять захисту від рейдерів
pixabay.comНауковці НААН просять захисту від рейдерів

Науковці ДП ДГ «Чабани» та ННЦ «Інституту землеробства НААН» в офіційному листі звернулися до Президента, Прем’єр-міністра, голови ВРУ, голови СБУ, очільника МВС та генпрокурора України з проханням про допомогу у вирішенні питання рейдерського захоплення земельної ділянки особливо цінних земель науки.

Текст листа-звернення Kurkul.com передали представники трудових колективів аграрних наукових установ.

Читайте за темою: Олександр Іщук: Києво-Святошинська райдержадміністрація віддала наші дослідні ділянки в чужі руки

Раніше в «Інституті землеробства НААН» повідомили, що 20 травня 2017 р. рейдери захопили землі наукової установи, на яких закладені стаціонарні досліди та мають наукове значення.

«Враховуючи безрезультатність наших неодноразових звернень до державних органів влади та силових структур щодо вирішення спірного земельного питання переконливо просимо взяти під особистий контроль дане питання та вжити всіх необхідних правових заходів і методів у відповідності до вимог чинного законодавства України», — ідеться у зверненні.

Науковці наголосили, що ДП ДГ «Чабани» та ННЦ «Інститут землеробства НААН виконують важливу і стратегічно необхідну державну продовольчу програму, котра полягає у розробленні новітніх систем землеробства, створенні високоокупних технологій вирощування сільськогосподарських культур, виведенні та насінництві нових сортів зернових культур як основи продовольчої безпеки України.

Нагадаємо: ще у 2010 р. Українська Академія Аграрних Наук (нині НААН) надала згоду на вилучення із землекористування ДП ДГ «Чабани» ННЦ «Інститут землеробства УААН» земельної ділянки площею 4 га на користь Києво-Святошинської районної державної адміністрації.

Проте всупереч вказаного погодження земельні ділянки Києво-Святошинська РДА надала громадянам не в місці, яке було погоджене ДП ДГ «Чабани», а в іншому більш економічно привабливому місці. Виділена посадовцями земельна ділянка прилягає до магістралі Київ—Одеса, де майже з 1980 р. розміщені дослідні поля ННЦ «Інститут землеробства НААН» .

По даному факту Києво-Святошинська місцева прокуратура порушила кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 Кримінального кодексу України, а в Господарському суді Київської області на даний час розглядають справу про скасування розпоряджень, державної реєстрації права власності на земельні ділянки та витребування земельних ділянок з незаконного володіння.

Лист Президенту

Виконано за допомогою Disqus