В Аграрному фонді обґрунтували залучення 6,7 млрд грн кредитних коштів

16 червня 2017 76 0
Знак відсотків під лупою
NewsNetworkЗнак відсотків під лупою

Залучити кошти в обсязі 6,7 млрд грн планує здійснити ПАТ «Аграрний фонд». Із них 1,7 млрд грн — короткострокові кредити та 5 млрд грн — за рахунок випуску простих іменних облігацій компанії.

Необхідність залучення додаткових кредитних коштів має низку важливих причин, пояснила прес-служба ПАТ «Аграрний фонд».

Ці кошти планують спрямувати на збільшення підтримки сільгоспвиробників через форвардні програми та, як наслідок, збільшення обсягів закупівлі та реалізації продукції ПАТ «Аграрний фонд».

У ПАТ «Аграрний фонд нагадали, що при його створенні в 2013 р. державою було наповнено статутний капітал ПАТ «Аграрний фонд» в сумі 5 млрд грн для здійснення фінансово-господарської діяльності.

Однак в 2014-2015 роках колишні керівники підприємства розмістили понад 2,5 млрд грн в банках, які наразі перебувають в стадії ліквідації — ПАТ «Брокбізнесбанк» та ПАТ «Радикал Банк» — і компанія фактично втратила ці кошти.

Тому станом на 2017 р. ПАТ «Аграрний фонд» у своїй діяльності оперує оборотними активами у сумі близько 3 млрд грн, структура яких постійно змінюється в залежності від періоду.

Так, в осінньо-зимовий період основними активами компанії є зерно, в весняно-літній період — грошові кошти, отримані від продажу борошна та зерна, які одразу спрямовуються на форвардні контракти на поставку зерна майбутнього врожаю.

Проте для здійснення закупівлі зерна, необхідного для забезпечення продовольчої безпеки країни (щороку близько 1 млн т), забезпечення прибутковості підприємства, для підтримки стабільних позицій на ринку, ПАТ «Аграрний фонд» має залучати додаткові оборотні кошти.

«Додаткові витрати на обслуговування залучених коштів в повному обсязі покриваються операційною діяльністю Товариства, а залучення необхідного фінансування дозволить Товариству збільшити чистий прибуток, а отже, і збільшити виплату дивідендів на користь держави та забезпечити виконання покладених на ПАТ «Аграрний фонд» завдань та функцій в повному обсязі», — ідеться в повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus