На Дніпропетровщині посилили профілактику АЧС

13 серпня 2015 47 0
На Дніпропетровщині посилили профілактику АЧС
Кurkul.comНа Дніпропетровщині посилили профілактику АЧС

У Дніпропетровській області посилили контроль за переміщенням тварин та якістю м’ясної продукції на ринках з метою профілактики захворювання на африканську чуму свиней (АЧС), пише прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.

«Щоб уберегти сільське господарство Дніпропетровщини від такого удару, обласна влада, ветеринарна служба та власники підприємств мають діяти разом. За минулі роки ми вже отримали позитивний досвід профілактики цієї хвороби», — зазначив заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Олег Кужман.

Як зазначачається у повідомленні, на Дніпропетровщину заборонили ввозити свиней та м’ясо з Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської та Сумської областей, де виявлено випадки АЧС. Державні інспектори ветеринарної медицини регіону перевіряють клінічний стан свинопоголів'я в фермерських господарствах та приватному секторі.

Також додається, що в області посилено контроль за переміщенням та забоєм тварин. Слідкують і за якістю м’яса на підприємствах та ринках області. Щоденно райони повідомляють головному управлінню ветеринарної медицини про випадки і причини захворювання та загибелі свиней в господарствах.

«Керівники свиногосподарств мають розуміти: вони особисто відповідають за недотримання санітарних умов утримання тварин. Суворо заборонено лікувати хворих свиней з підозрою на чуму та забивати їх без ветеринарного огляду», — наголосив директор департаменту агропромислового комплексу, розвитку сільських територій та ринкового середовища Дніпропетровської облдержадміністрації Вадим Удовицький.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою