Бур’яни завдають значних фінансових втрат українським аграріям — експерт

21 липня 2017 81 0
Бур’яни у полі
Kurkul.comБур’яни у полі

Науковий співробітник відділу ботаніки Національного науково-природничого музею НААН України, кандидат біологічних наук Олексій Коваленко повідомив, що через агресивні бур’яни українські сільгоспвиробники зазнають відчутних фінансових втрат.

Про це повідомляє SuperAgronom.com.

«Бур’яни атакують бюджет нашої держави та кожного українця. Але на теренах України немає ґрунтовних економічних підрахунків про завдану ними шкоду. Наприклад, в США щорічні втрати від чужорідних рослин становлять від 160 млрд доларів. Втрати в Україні будуть менші, але також дуже відчутні», — наголосив Олексій Коваленко.

Втрат від поширення бур’янів особливо зазнають сільгоспвиробники.

«Наприклад, рослина Злинка канадська, яка формує 230 тис. насінин кожного разу, і наявність восьми рослин на квадратний метр пшениці призводить до того, що у комбайна починають забиватися пристрої, якими він обмолочує зерно. Також є дуже агресивна рослина, яка називається Рейнутрія, вона здатна розламувати асфальт, товщиною 5 см, і проростати з глибини 1 м», — додав кандидат біологічних наук.

Олексій Коваленко наголошує, що сьогодні не існує належного контролю за поширення бур’янів та втратами яких зазнають сільгоспвиробники. Рослини з блискавичними темпами поширюються полями завдаючи величезних втрат аграріям.

 

Виконано за допомогою Disqus