Канадський супермаркет продає овочі, вирощені в себе на даху

6 серпня 2017 104 0
Вирощування овочів на даху
montrealgazette.comВирощування овочів на даху

Компанія «Зелена лінія», що працює в Монреалі облаштувала справжній город на даху супермаркету IGA Extra Famille Duchemin, пише Montrealgazette.com.

Це перший такий супермаркет у Канаді. Площа городу становить 2,3 тис. кв. м, тут росте понад 30 видів продукції, що сертифікована як «органічно чиста».

У гастрономі IGA Extra Famille Duchemin можна придбати свої власні салати, редиску, базилік, помідори, баклажани та іншу корисну зелень.

За твердженням виконавчого віце-президента компанії Sobeys у Квебеку (власника мережі IGA) П’єра Сен-Лорана, попит на «зелені» дахи у канадських супермаркетах останнім часом стрімко зростає. Хоча поки рано говорити про такі схожі проекти, але цей можна вважати більш ніж вдалим.

«Люди дуже зацікавлені в покупці продуктів місцевого виробництва. Чому б супермаркетам не садити овочі на своїх дахах? Деякі ресторани мають маленькі ящики, де вони вирощують трави. Ми розвинули цю ідею, оскільки ми знаємо, що ми можемо продати те, що ми тут виробляємо», — розповідає співвласник магазину Річард Дюхемін.

Виконано за допомогою Disqus