Аграрії були змушені розпочати збирання соняшнику на 2 тижні раніше

11 вересня 2017 127 0
Соняшник
Kurkul.comСоняшник

Засуха і висока температура в цьому році вплинули на терміни збиральної соняшнику. Особливо це стосується південних областей. Температура повітря сягала 35 – 40 градусів Спека буквально випікала стебла і кошики.

Про це йдеться у матеріалі «Підсумки АгроЕкспедиції Соняшник 2017: чого чекати від головного «сонця» сільського господарства?» від Kurkul.com.

Щоб зберегти врожай, багатьом аграріям довелося почати збирання врожаю майже на 2 тижні раніше. Крім північних областей — там з вологою ситуація трохи кращі, і спека була більш поміркованою.

«Мінлива погода в цьому році була справжнім випробуванням для більшості сільськогосподарських культур. Соняшник не став винятком. Якщо в центральних і північних областях України основним аргументом на користь вибору соняшнику є висока маржинальність цієї культури, то на півдні він забезпечує виживання агропідприємств в кліматичних умовах близьких до пустельних. Професіоналізм аграріїв, яким вдається отримати 2 т/га соняшнику при 15 мм опадів у вегетаційний період, щонайменше, вражає! »,  — підтверджує заступник директора департаменту підтримки агробізнесу Credit Agricole Bank Василь Білозерських.

Виконано за допомогою Disqus