Мінфін планує спростити реєстрацію податкових накладних для агробізнесу

12 вересня 2017 75 0
Міністерство фінансів україни
rbc.uaМіністерство фінансів україни

Міністерство фінансів України планує спростити реєстрацію податкових накладних для підприємців сільськогосподарського сектора. Відповідне рішення прийнято, оскільки була зафіксована тенденція до зростання відсотка зупинених накладних аграріїв.

Про це повідомляє УНІАН.

Нагадаємо, аграрії знову зіткнулися з масовим блокуванням податкових накладних.

«Мінфін напрацював і погодив рішення, яке дозволить ДФС поліпшити роботу системи призупинення реєстрації податкових накладних ризикових, щоб уникнути припинення накладних платників реального сектору економіки», ― йдеться в повідомленні.

Зокрема, Мінфін планує вирішувати всім платникам надавати документи (технологічну карту) до вчинення правочину, і вони будуть розглянуті протягом 10 робочих днів. Якщо ця картка за встановленою формою зарахується ДФС, податкові накладні/розрахунки коригування з цієї операції зупинятися не будуть.

Для аграріїв технологічна карта буде враховуватися автоматично системою моніторингу без розгляду ДФС, якщо платник ― товаровиробник сільськогосподарського сектора внесений в реєстр отримувачів бюджетної дотації відповідно до Закону «Про держпідтримку сільського господарства України», платник на 31 грудня 2016 р. застосовував спеціальний режим оподаткування відповідно до статті 209 Податкового кодексу України (в редакції, що діяла на 31 грудня 2016 р.), а також, якщо такі платники мають загальну площу власної або орендованої земельної ділянки понад 200 га включно станом на 1 січня 2017 р., що задекларовано до 20 лютого 2017 р. і за період з 1 січня 2017 р. не було одночасного зміни засновника та директора підприємства.

Виконано за допомогою Disqus