В Україні розпочалась практична реалізація моніторингу земельних відносин

13 вересня 2017 90 0
Поле
Kurkul.comПоле

На цьому тижні форма-анкета, в якій об'єднані ключові показники, що характеризують використання землі в Україні, буде надіслана на офіційні пошти Держводагентства, Держстату, Мін'юсту, Держгеокадастру, ДФС і Державної судової адміністрації.

Про це перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк написав в своєму блозі для одного з видань,повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Зокрема, анкета містить запит щодо кількості ділянок, їх меж, повноти даних у реєстрах, кількості транзакцій, надходжень від земельного податку, приватизації і судових тяжб за землю ― загалом понад 140 параметрів.

Нагадаємо, відповідну постанову уряд затвердив 23 серпня.

«Цей документ ― основа глобального проекту з моніторингу земельних відносин, який в форматі пілота за підтримки Світового банку у 2015 р. був проведений в Україні, а у серпні 2017 р. закріплений на законодавчому рівні», ― вказав Максим Мартинюк.

Протягом місяця анкета буде заповнена даними за вказаними параметрами за період з 2015 до 2017 р., що дасть можливість у підсумку сформувати базу даних, яка об'єднує майже півтори сотні показників від 6 держвідомств за 562 адміністративно-територіальними одиницями.

«Ми зможемо побачити динаміку показників використання земель і як змінився рейтинг земельної цивілізованості регіонів. Відповідно, ми зможемо виявити вузькі місця та потенційні ризики і сконцентрувати зусилля на їх виправленні. А відкрита, постійно поновлювана база даних про земельні відносини забезпечить новий рівень прозорості, усвідомленості прийняття рішень на місцевому рівні та чесності перед потенційними інвесторами», ― стверджує перший заступник міністра.

Він також нагадав, що Україна стала першою державою, якій вдалося на законодавчому рівні впровадити систему регулярного моніторингу ключових параметрів земельних ресурсів.

Виконано за допомогою Disqus