Найбільше до антирейдерських штабів звертається чотири області

13 вересня 2017 100 0
Олена Сукманова, заступник міністра юстиції
uk.wikipedia.orgОлена Сукманова, заступник міністра юстиції

Найбільша кількість звернень до антирейдерських штабів надійшла від чотирьох областей: Херсонської, Миколаївської, Кіровоградської та Дніпропетровської. 

Про це повідомила заступник міністра юстиції Олена Сукманова в інтерв’ю «Цензор.Нет», передає AgroPolit.com.

За її словами, завдяки роботі штабів в Миколаївській і Херсонській областях вдалося запобігти фізичному зіткненню між орендарями.

«Через кілька годин на полі була поліція. А на наступний день на урожай накладено арешт і зараз всі чекають рішення суду», ― розповіла Олена Сукманова.

Вона додала, що сьогодні до співпраці запрошено чотири великі аграрні громадські організації.

«Попросили, щоб вони дали своїх людей на місцях. А ті в свою чергу могли оперативно своїм членам організацій підказати, що є такий штаб, розповісти, що він робить. Порадити, на яку гарячу лінію можна зателефонувати, яку допомогу отримати, як правильно скаргу написати і які документи до неї прикласти», ― зазначила заступник міністра.

За її інформацією, запущена також правова допомога. Мобільні групи їздять по селам і консультують людей на місцях, щоб вони розуміли, що потрібно робити в тій чи іншій ситуації.

«Люди налякані, вони чують про те, що відбувається з розмов «за парканом», які не завжди об'єктивно відображають дійсність. Люди думають, що не дай Боже, щось трапиться, потрібно брати рушницю і відстрілюватися. Особливо після ситуації, яка була в Бережинці. Якщо люди не відчувають, що держава здатна їх захистити, вони починають суди Лінча. Це дуже небезпечний шлях, коли на руках у людей сотні одиниць зброї», ― відмітила Олена Сукманова і додала, що люди мають знати, що їх можуть захистити.

Виконано за допомогою Disqus