Експерт розповів з чого починати точне землеробство

14 вересня 2017 119 0
Вінсент Джилінхем, представник компанії Origin Enterprises
Kurkul.comВінсент Джилінхем, представник компанії Origin Enterprises

Українським аграріям дали три поради, як правильно запроваджувати точне землеробство. Їх розповів представник компанії Origin Enterprises Вінсент Джилінхем під час дня поля LFM 4.0 «День агротехнологій» на базі ПрАТ «Агрофорт» (входить  в МХП), передає AgroPolit.сom.

Нагадаємо, наразі в Україні великими агрокомпаніями активно впроваджується «цифрове» сільське господарство, в тому числі й точне землеробство.

«Перша порада ― починайте з ґрунтів, складайте їхню мапу «яскравості» (строкатості). Наразі таку карту ми вже створили на територію всієї Британії на замовлення уряду. Роздільна здатність зображення ― 5 м. Починайте цифрову подорож з ґрунту», ― говорить він.

Друга ― формувати мапа типу ґрунтів: слід брати зразки різних ґрунтів на полях, які обробляє компанія.

«Є поле, берете зразки, адже воно не може бути однорідним. Поле варіабельне і треба ним управляти», ― пояснює  експерт.

За словами Вінсента Джилінхема, взяті зразки дозволять підібрати максимально точно добрива для кожного поля. На думку експерта, для українських полів достатньо 5-6 зразків ґрунтів з одного поля.

Третя порада ― порівняти мапу урожайності та яскравості ґрунтів.

Вінсент Джилінхем також розповів про технологію отримання рентгенологічного зображення полів для точного землеробства, якась сьогодні  набуває все більшого поширення.

«Радар працює на базі мікрохвиль. Це дозволяє уникати ризику туманності і поганої якості знімків,  які робить  супутник. Радар не бачить кольору, а лише структуру культури», ― пояснює він.

Виконано за допомогою Disqus