Фермер розповів, коли окупляться інвестиції у точне землеробство

8 березня 2021 164 0
Фермер розповів, коли окупляться інвестиції у точне землеробство

Період окупності інвестицій у точне землеробство залежить від земельного банку. Про це розповів керівник господарства «Флора А.А.» Андрій Капріца, один зі спікерів проєкту «Чітке ТЗ» освітньої платформи Культиварій, у матеріалі «Про українські системи землеробства скоро говоритиме весь світ» на Kurkul.com

«З тим, що інвестиції вкладені в точне землеробство неодмінно повернуться, думаю ніхто сперечатися не буде. А от період окупності залежить від земельного банку. Але якщо ми говоримо про автопілоти, тут інвестиції ви повернете вже у перший рік використання, навіть на площі у 400 га. А от диференційований посів, який потребує налаштування усіх ланок, про які я казав раніше, доведеться «відпрацьовувати» значно довше на невеликій площі — це може бути і 3, і 4 роки», — розповів фермер.

За його словами, якщо зембанк великий, то й диференційований посів можна окупити за рік.

«Загалом же, я рекомендую всім рухатися в сторону точного землеробства поступово та системно. За один рік «повний фарш» точних технологій ви не запустите в господарстві. Йдеться навіть не про фінанси, яких у декого, можливо, і вистачить на будь-що й одразу. Справа в знаннях, в часі, необхідному для того, щоб вивчити усі ці технології та навчитися їх правильно застосовувати», — додав Андрій Капріца. 

Читати за темою: Для фермерів запустили курс про точне землеробство — Чітке ТЗ

Виконано за допомогою Disqus