Держгеокадастр відбирає фермерські землі на Харківщині

15 вересня 2017 200 0
Земельні ділянки
Kurkul.comЗемельні ділянки

У смт Рогань Харківської області Держгеокадастр переводить землі померлих фермерів (без відома їх спадкоємців) у землі запасу та розподіляє на ділянки для ведення ОСГ з подальшою передачею її учасникам АТО.

Про це Kurlul.com повідомив член АФЗУ «Фермер» в Харківській області Анатолій Усік.

Наводимо повністю його розповідь.

«Ще в далекому 1991 р. я і мої знайомі пішли в фермери з певною надією і вірою. Створювали АФУ, працювали на землі і от пройшло 25 років. Ясна річ що деякі з нашої когорти сміливих почали відходити в світ інший.

Так сталося і з моїм сусідом по земельній ділянці, Чередниченко Василем Гавриловичем. Сіла людина в крісло і раптово померла. Горе для сім’ї але не для нашого чиновничого вороння.

З розмови з головою АФЗУ в Харківській області Биковим Іваном я довідався, що земельна ділянка надана до вступу в дію ЗК 1992 (довічне спадковане володіння яка передається в спадок) без відома спадкоємців і членів ФГ забрана Держгеокадастром в Харківській області (при цьому ФГ працює) . Земельну ділянку для товарного сільгоспвиробництва переведено в землі запасу і розділено на ділянки для ведення ОСГ з подальшою передачею її учасникам АТО з усіх куточків України. При цьому поруч є земельні ділянки запасу які відводились ще в 90 роки. Ясна річ що учасники АТО з усієї України вище названу землю обробляти не будуть а передадуть або продадуть тому хто за короткий термін зміг провернути цю аферу.

Все це проходить під гучну новину про прийняття програми розвитку фермерів. Приклади дуже непоодинокі і набирають масового характеру»

Виконано за допомогою Disqus