Уряд виділив 2,3 млрд грн на підтимку тваринництва — Мартинюк

20 вересня 2017 58 0
Максим Мартинюк, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України
Kurkul.comМаксим Мартинюк, перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України

Уряд затвердив кошти, передбачені проектом бюджету на 2018 рік, для пітримки аграрного сектору. Про це зазначив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Максим Мартинюк під час брифінгу «Основні показники проекту Державного бюджету на 2018 рік» у Кабінеті Міністрів України, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Серед програм підтримки: часткова компенсація за купівлю сільгосптехніки українського виробництва (1 млрд грн), підтримка фермерства (1 млрд грн), бюджетна дотація для розвитку сільськогосподарських товаровиробників (2 млрд грн), підтримка тваринництва (2,3 млрд грн).

Щодо програми підтримки фермерства було відзначено, що її реалізація стане основою для розвитку сільських територій.

Читати по темі: Чого чекати від нової концепції розвитку фермерських господарств?

«Ми розглядаємо фермерство не тільки як один із видів малого бізнесу в аграрній сфері, але і як основу суспільного устрою в сільській місцевості, адже поява нових фермерських господарств призведе до створення нових робочих місць. Більше того, приблизно половина від запланованого мільярду на програму підтримки фермерства буде направлена через підтримку сільськогосподарських кооперативів, через їх об’єднання. Ми очікуємо, що ця програма буде продовжена протягом наступних трьох років і в результаті ми зламаємо ті негативні тенденції, які існують як в демографії, так і в суспільному житті соціальної інфраструктури сільської місцевості», — зазначив Максим Мартинюк.

Також було акцентовано увагу на новій програмі підтримки галузі тваринництва, зокрема, на напрямах будівництва та реконструкції тваринницьких комплексів. Результатом реалізації програми стане нарощування поголів’я свиней і ВРХ, збільшення виробництва м’яса і молочних продуктів. Це, відповідно, має ще більше наситити внутрішній ринок, забезпечити експортні контракти, адже Уряд продовжує активно працювати над стимулюванням експорту та відкриттям нових країн збуту.

Виконано за допомогою Disqus