AGROPORT East Kharkiv 2017. День другий: CLIMATE SMART AGROFORUM

9 жовтня 2017 103 0
AGROPORT East Kharkiv 2017
Kurkul.comAGROPORT East Kharkiv 2017

Змінюється клімат — змінюється сільське господарство — під таким гаслом пройшов другий день AGROPORT East Kharkiv 2017. В рамках агрофорума, 6 жовтня,  науковці, практики, представники міжнародних громадських організацій обговорювали наслідки зміни клімату у Східній Україні, шукали шляхи адаптації сільського господарства до нових кліматичних умов. Повідомляє Kurkul.com.

«Сільське господарство є одним з джерел кліматичних змін на планеті, бо до 30% парникових газів йде саме від діяльності аграріїв. Завдання України в цілому і Сходу — мінімізувати ці процеси, щоб зберегти вологу в ґрунті,  а значить, і зберегти плодоносні землі для майбутніх поколінь»,  — пояснив модератор конференції Михайло Малков, координатор програм розвитку FAO в Україні.

За словами академіка НААН України Віктора Кириченка, науковці постійно працюють над новими сортами зернових, олійних і зернобобових культур, які здатні давати високі врожаї за умов посухи. На виставці, що пройшлав рамках AGROPORT East Kharkiv 2017, кілька компаній представили посухостійкі сорти рослин, що вирощуються на Сході України. Одна з таких компаній — KWS.

«Ми вже маємо досвід, як працюють в Харківській області посухостійкі гібриди кукурудзи, представлені нашою компанією. Їх врожайність навіть за умов цьогорічної посухи досягає 6-7 т/га. Ми вперше брали участь у Агропорті і вже зараз бачимо, що наша продукція користується попитом. Лише за перший день провели переговори з кількома десятками агрогосподарств Сходу України», — розповідає Олександр Пушкар, торговий представник відділу кукурудзи та олійних культур ТОВ «КВС-Україна».

Постраждали від цьогорічної посухи і бджолярі. Під час AGROPORT East Kharkiv 2017 вони провели конференцію на тему «Бджільництво як складова частина в економіці України», де обговорювали подальший розвиток своєї галузі.

Недостатність фінансування малого і середнього агробізнесу, відсутність легких кредитів від банків є ще однією проблемою в сільськогосподарському секторі. Цей напрямок обговорювали під час конференції «Аграрні розписки в Україні».

 «AGROPORT East Kharkiv  щороку напрацьовує нові традиції і розширює коло прихильників. Вже зараз фермери і представники великих агрохолдингів можуть знайти  на виставці щось цікаве — від нових ділових контактів до сучасної сільськогосподарської техніки»,  — каже Дмитро Титаренко, генеральний менеджер AGROPORT East Kharkiv.

7 жовтня, рамках AGROPORT East Kharkiv 2017 на демополі ХНАУ ім. В. В. Докучаєва випробовувалпсь сільгосптехніка, та відбувся День поля.

Нагадаємо, АГРОПОРТ — щорічний масштабний захід з підтримки фермерства та сільгоспвиробників України і Східної Європи. Проходить з 2015 року за підтримки FAO і входить в календар ООН. Традиційно тематика заходу корелюється з генеральною лінією FAO і підтримує тематику Міжнародних років, які приймає Генеральна асамблея ООН. З 2016 року АГРОПОРТ об'єднав фермерів всієї України і проводиться в форматі Захід-Схід. Форум є комплексним і складається з виставки техніки і технологій для фермерства, інвестиційної конференції та серії семінарів, круглих столів та зустрічей бізнесу. З моменту заснування проходить на майданчиках міжнародних аеропортів Харкова і Львова. Організатор форуму: консалтингова компанія ТОВ «Авіабренд». Стратегічний  партнер заходу — група DCH Олександра Ярославського.

Виконано за допомогою Disqus