Експерти назвали найбільш рентабельні культури нинішнього сезону

28 жовтня 2017 821 0
Соняшник
kurkul.comСоняшник

За підсумками 2017 р. найбільш рентабельними с/г культурами в минулому році були соняшник (63%), горох (58%) і кукурудза (45%). В цілому прибутковість рослинництва рік тому складала понад 50%, повідомляє УкрАгроКонсалт.

«Рентабельність більшості сільськогосподарських культур буде нижчою, ніж рік тому. Перш за все, це пов'язано зі збільшенням витрат на виробництво (пальне, добрива, засоби захисту рослин). Цього року соняшник може поступитися своїм лідерством по вигідності вирощування інших культур», — розповів гендиректор консалтингового агентства «УкрАгроКонсалт» Сергій Феофілов.

За словами експертів, зараз соняшник, особливо в південних областях, починає поступатися іншим культурам, так як тривале вирощування цієї культури виснажило ґрунт. Фермери все частіше сіють льон, горох та інші бобові, які сприяють підвищенню якості грунтів.

«Думаю, що в найближчі роки бобові будуть все вище підніматися в ТОП-10 найприбутковіших культур», — повідомила заступник міністра аграрної політики і продовольства України Ольга Трофімцева.

Виконано за допомогою Disqus