В Україні йде перевиробництво молока

27 серпня 2015 51 0
В Україні йде перевиробництво молока
Volynnews.comВ Україні йде перевиробництво молока

Закупівельна ціна на молоко другого ґатунку в Україні тепер становитиме 4 грн/л. За це проголосувала Верховна Рада України, закон прийнятий за основу, пише «Чернігівщина: події і коментарі».

На перший погляд документ дуже добрий та й селяни давно чекали від народних обранців такого рішення. Ось тільки біда в тому, що одним цим законом усіх складних питань, які накопилися в молочній галузі, вже не вирішити.

Нині переробники закуповують менше молока у його виробників. Адже через втрату суттєвої частини ринків збуту, зокрема російських, багато підприємств скоротили обсяги виробництва продукції. Українці бідніють, тож й їх купівельна спроможність падає.

У країні вже йде перевиробництво молока. Натомість чимало молокопереробних підприємств банкрутують. Виникає ймовірність того, що у майбутньому господарі дійних стад почнуть вирізати худобу.

Та вихід з цієї складної ситуації є. Передусім потрібно шукати нові ринки збуту – в Європі й інших країнах. Адже в світі постійно точиться боротьба, яка часто переростає в економічну війну за ринки збуту, джерела сировини та впровадження в життя новітніх технологій.

Нині необхідно орієнтуватися на захист вітчизняних виробників, боротися за ринки збуту, що дасть змогу збільшити інвестиційні потоки та кількість робочих місць.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою