В антирейдерський штаб на Херсонщині надійшло більше 300 звернень

29 жовтня 2017 85 0
Телефон
Большой КиевТелефон

Упродовж 2 місяців на гарячу лінію антирейдерського штабу при Херсонській ОДА надійшло понад 300 дзвінків з повідомленнями про факти незаконного заволодіння майном та збіжжям, порушення прав землекористування, пише Новий день.

Про це повідомив начальник Головного територіального управління юстиції в області Костянтин Хутковський.

З його слів, відреагувати вдалося лише на 57 повідомлень. Здебільшого вони стосувалися порушень земельного законодавства, неврегульованості оплати за землю фермерами. Безпосередньо ж фактів рейдерства стосувалися лише 11 звернень.

Також заступник начальника ГУ Національної поліції в області — начальник слідчого управління Микола Вербицький розповів, що нині притягується до кримінальної відповідальності група осіб, котра прибула на запрошення зацікавлених осіб, аби застосувати силу до місцевих мешканців.

«Їм оголошено про підозру та обрані запобіжні заходи на час слідства. Деякі справи затягуються, оскільки одночасно триває розгляд цивільно-правових позовів у судах. Поки тривають суди, ми намагаємося упередити силове розв’язання суперечок. На сьогодні відкрито 43 кримінальних провадження стосовно незаконного захоплення земельних ділянок. Це породжує серйозні протистояння. Так, 3 роки тривають судові засідання щодо конфлікту в Чаплинському районі (у Надеждівці та Преображенці)», — доповів Микола Вербицький.

Як сказано в повідомленні, 5,5 тис. га землі державної власності було незаконно засіяно зерновими та олійними культурами. Ті, хто це зробив, уже компенсували вартість користування наділами.

Виконано за допомогою Disqus