На Полтавщині утримається невисока ціна на хліб

27 серпня 2015 26 0
На Полтавщині утримається невисока ціна на хліб
Кurkul.comНа Полтавщині утримається невисока ціна на хліб

Полтавська облдержадміністраця підписала щорічний меморандум створення регіонального запасу зерна для виробництва хліба та стабілізації ціни на хліб простої рецептури, пише прес-служба Полтавської облдержадміністрації.

«Необхідність меморандуму полягає в тому, що ми маємо забезпечити запас продовольчого зерна в області, щоб не все збіжжя було реалізоване і хлібопекарські підприємства працювали. Особливість цьогорічного меморандуму в тому, що ми долучаємо до підписання Аграрний фонд України. Він забезпечить поставку борошна з підприємств, які переробляють зерно Аграрного фонду, для наших хлібопекарських підприємств», — сказав директор департаменту агропромислового розвитку Полтавської облдержадміністрації Сергій Фролов.

За його словами, до підписання меморандуму долучилася Асоціація хлібопекарів, Рада сільгоспвиробників, вони гарантують наявність незнижуваного запасу.

«Формування резерву зерна для випікання хліба простої рецептури закінчиться 1 жовтня цього року. В області вже сформували близько 12 тис. т запасу продовольчого зерна, необхідно заготовити понад 23 тис. т зерна у резерві. До 1 жовтня не передбачається ніяких коливань у ціні і ми можемо сформувати цей резерв», — повідомив заступник голови Полтавської облдержадміністрації Роман Товстий.

Голова Полтавської облдержадміністрації Валерій Головко додав, що якщо закласти ціну на зерно по 3 тис. грн/т, така ж ціна буде і наступного року.

Виконано за допомогою Disqus