Фермер-відлюдник працює у селі, що не знайдеш на карті

11 листопада 2017 556 0
Микола Скрипник — фермер-відлюдник
tv5.zp.uaМикола Скрипник — фермер-відлюдник

Микола Скрипник — єдиний житель села Зелена Балка. На початку 90-х він перебрався сюди жити, вже тоді ця територія потроху занепадала: пустих будинків ставало все більше, місцевих жителів – все менше, повідомляє tv5.zp.ua.

Сьогодні цей населений пункт важко знайти за допомогою карти або навігатору. Зараз тут є лише одна самотня хатина та великий двір.

Народився чоловік у сусідньому селі, у 90-х переїхавши сюди, одразу спробував зайнятись фермерською справою. Закупив корів, засіяв поле пшеницею. Найняв кілька працівників і придбав необхідну техніку. Втім ті ж буремні 90-ті змусили господаря позбутись тварин, техніка без необхідного ремонту почала здавати, а робітники знайшли роботу в інших селах.

Доля відлюдника фермера зовсім його не лякає. Сьогодні потроху він продовжує займатись улюбленою справою: розводить свійських птахів та в’єтнамських свиней. У невеликому сараї живуть дві корови.

Незважаючи на відсутність звичних містянам комфортних умов, небезпеку, яка майже не щодня підстерігає відлюдника та його сім’ю, і колишні невдачі у фермерстві, він зізнається, ніколи не проміняє сільські краєвиди на метушливе місто.

Виконано за допомогою Disqus