Темпи збирання цукрових буряків перевищили минулорічні

20 листопада 2017 308 0
Цукрові буряки
Kurkul.comЦукрові буряки

Станом на 17 листопада незібраними залишилось 8% площ під цукровими буряками. Про це повідомила прес-служба НАЦУ «Укрцукор».

«Кампанія по збору «солодких» коренів цього року проходить жвавіше, адже на аналогічну дату минулого року було викопано на 6% менше. Всього накопано 13,05 млн. т цукрових буряків, за середньої урожайності 452 ц/га. У порівнянні з минулим роком урожайність цукрових буряків зменшилась на 26 ц/га (або 5%)», — коментує аналітик сировинних ринків та сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

Більше половини усіх цукрових буряків зібрали у Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Полтавській областях. Вінниччина знову є беззаперечним лідером за обсягами вирощування коренеплодів — валовий збір вже наближається до позначки 2,5 млн т. За лідером слідують Хмельниччина — 1,8 млн. т, за нею — Полтавщина та Тернопільщина із валовим збором по 1,4 млн т.

Найкращу урожайність «солодких коренів» зафіксовано на Херсонщині, де дощувальні зрошувальні машини забезпечили 739 ц/га цукрових буряків. Найкращі результати без зрошення отримали господарства у Львівській, Тернопільській, Хмельницькій областях — 540-570 ц/га у заліковій вазі. Найгірші результати показали Харківська, Сумська, Кіровоградська, Полтавська області — 350-390 ц/га.

Виконано за допомогою Disqus