У 2017 р. виробники молока збільшили прибуток на 35 %

7 грудня 2017 327 0
Молоко у глечику
pixabay.comМолоко у глечику

Професійні виробники молока продовжують отримувати ще більші прибутки, бо їх кількість недостатня для переробників. А Український молочний індекс (УМІ) продовжує зростати. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив економіст департаменту технічного співробітництва ФАО Андрій Ярмак.

«Зростання склало відразу 5,2 %, в той час як у середньому за попередні шість сезонів воно не перевищувало 2,5 %. Зростання забезпечено підвищенням середніх закупівельних цін на молоко на 4,1 % та зниженням цін на кормовий мікс на 1,1 % завдяки здешевленню соняшникового шроту», — написав Андрій Ярмак.

За його словами, за перші 11 місяців 2017 р. виробники молока збільшили прибутки на 35,2 %. І цей період для них був найприбутковішим за останні три сезони. Прибуток виробників також був на 10 % вищим, ніж в середньому за попередні п’ять років за співставний період.

У грудні зростання УМІ може скласти 2–4 %.

«Минулого року була аномалія — зростання УМІ в грудні склало 12,5 %. Точно можна сказати лише одне — професійні виробники молока можуть сміливо готуватися до свят та записувати цей рік собі в актив. Адже вони зароблять, приблизно, на третину більше, ніж рік тому. Ті ж, хто додав у продуктивності та ефективності (а таких дуже багато) зможуть говорити про збільшення прибутку навіть на 40 % за рік», — зазначив Андрій Ярмак.

 

Виконано за допомогою Disqus