Аграрний світ знаходиться на порозі прориву — думка

18 грудня 2017 367 0
Аграрний світ знаходиться на порозі прориву — думка
itcontent.net

Сьогодні сільське господарство — одна з найменш оцифрованих галузей промисловості у світі. Тому ця галузь — перша на черзі на великий технологічний прорив. Про це повідомляє Agrohub.

Спеціаліст із геопросторових технологій Google Ед Парсонс найбільшу проблему вбачає у створенні робочих бізнес-моделей стартапів та в тому, щоб новатори працювали дійсно з тим, що потрібно аграріям.  

«Існує велика кількість цікавих рішень, але вони поки загадкові та їх досить складно застосувати. Потрібно більше доступності», — повідомив експерт Google.

Співзасновник та технічний директор лабораторії Descartes Labs Майк Уоррен вважає, що найбільша цінність штучного інтелекту для аграріїв полягає в наданні фермеру деталей, які непомітні для людини. Тобто, технології не замінюють, а продовжують досвід професіоналів та допомагають приймати рішення.

«Система штучного інтелекту пропонує ідеї, варіанти для розгляду. Ці варіанти засновані на можливості блискавично обробляти мільйони байтів інформації», — пояснив менеджер з продажів в галузі сільського господарства та енергетики компанії The Weather Company, підрозділу IBM Роббі Бергланд.

Штучний інтелект від IBM в майбутньому надасть аграріям можливість сфотографувати хвору рослину та завантажити до бази даних. Алгоритм спів ставить це з даними про рослину, включаючи те, які пестициди чи добрива застосовувалися. Після чого видасть рекомендації, а агроном прийме вірне рішення.

 

Виконано за допомогою Disqus