Запорізькі фермери проти сотні «тітушок» — війна за землю загострюється

20 січня 2018 2280 0
Фермери, що приїхали на захист господарства Олександра Чубенка
facebookФермери, що приїхали на захист господарства Олександра Чубенка

У Приазовському районі Запорізької області фермери згуртувалися проти спроби рейдерського захоплення. Про це Kurkul.com розповів депутат Василівської районної Ради Сергій Каліман.

«Вчора поступив дзвінок від колеги з проханням про допомогу. Стало відомо, що на підприємства «Агротіс» и «Агротіс Плюс» які належать Олександру Чубенку прямує близько 100 тітушок для спроби рейдерського захоплення», — розповідає Сергій Каліман.

Про те, що господарство де-юре вже належить не йому фермер дізнався намагаючись сплатити податки. Саме тоді він виявив що підприємство записане на іншу особу.

За словами Сергія Калімана місцеві фермери досить швидко згуртувались, та вже протягом години понад 200 фермерів на авто рухались у напрямку господарства Олександра Чубенка. Водночас, надійшла інформація, що поліція заблокувала на заправній станції поблизу Мелітополя кілька мікроавтобусів із молодиками.

«Хочу відмітити своєчасну та швидку реакцію влади та поліції. Сьогодні на дорогах області поліція також зупиняла мікроавтобуси для перевірки документів. Я вважаю, що всі гілки влади цього разу спрацювали відмінно. Було приємно бачити ту кількість людей, що відгукнулася на прохання про допомогу», — розповів посадовець.

Крім того, 18 січня відбулось екстрене зсідання антирейдерського штабу присвячене ситуації з господарством Олександра Чубенка. З Кропивницького планують приїхати представники аграрної самооборони.

«Ми вже розробили подальший план дій. Усі на звязку та готові в будь-який момент стати на захист інтересів фермерів. Формується графік чергувань. Сьогодні нас лише «прощупують», дивляться як ми відреагуємо. Якщо ми покажемо свою слабкість — матимемо багато проблем із рейдерами», — підсумував Сергій Каліман

Виконано за допомогою Disqus