Європейські фермери песимістично бачать своє майбутнє

30 січня 2018 372 0
Техніка в полі
Kurkul.comТехніка в полі

Опитування фермерів проведене Copa-Cogeca (європейська асоціація сільськогосподарських кооперативів) у десяти країнах-членах ЄС наприкінці 2017 р. показало, що думки фермерів щодо їх майбутнього не надто райдужні. Фермери загалом позитивно ставляться до їх поточної економічної ситуації, але щодо майбутніх перспектив їх очікування доволі песимістичні. Про це повідомляє news.agropages.com.

Негативні очікування людей, задіяних у сільському господарстві формуються в контексті невизначеності щодо розвитку світового ринку сільськогосподарської продукції. Крім того, Brexit також може мати негативний вплив на економічні показники, такі, як споживчий попит, довіра до інвестицій, курс валют та ціни виробників. Крім того, 2017 р. відзначився метеорологічними аномаліями, які негативно вплинули на вартість виробництва в первинному секторі.

Опитування також вказує на відмінності в поглядах на майбутнє в різних галузях сільського господарства. Найбільш песимістично налаштовані скотарі та свинарі. Молочники навпаки, бачать своє майбутнє в позитивному світлі.

Асоціація Copa-Cogeca публікує свої дані двічі на рік, спираючись на результати національних опитувань, проведених серед понад 8 тис. фермерів, які відповідають лише на два запитання: як вони оцінюють поточну економічну ситуацію для своєї ферми та та якою вони її бачать у перспективі.

Виконано за допомогою Disqus