На Кіровоградщині оформили перші аграрні розписки

5 лютого 2018 128 0
У перший день на Кіровоградщині оформили декілька розписок
Kurkul.comУ перший день на Кіровоградщині оформили декілька розписок

Одразу дві аграрні розписки у Кіровоградській області оформили 2 лютого, під час зустрічі проведеної Проектом IFC «Аграрні розписки в Україні» спільно з Міністерством аграрної політики та продовольства, Міністерством юстиції і місцевою облдержадміністрацією. Про це повідомляє Національний прес-клуб «Українська перспектива».

Директор агрофірми «Славутич» Юрій Крутько підписав договори про позики, які йому нададуть кредитори за аграрними розписками.

Юрій Крутько звернувся до тих аграріїв, які дещо насторожено сприймають кредитну новацію — вони дотепер побоюються, що, скориставшись нею, можуть втратити землю.

«Ми не землю заставляємо, ми заставляємо майбутній врожай. Частково він навіть не посіяний», — переконує аграрій.

За словами директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Сергія Коренюка, в області працює багато сільськогосподарських підприємств. І чимало з них потребує додаткових ресурсів.

«За підрахунками нашого Департаменту комплекс польових робіт 2017 р. коштував нашим аграріям 13-14 млрд грн. Із цих коштів майже 10 %, тобто, 1,5 млрд грн були запозичені. Йдеться про банківські та товарні кредити», — зазначив він.

У Проекті IFC задоволені ситуацією, яка складається з оформленням аграрних розписок на Кіровоградщині. І додають, що вона притаманна для багатьох регіонів, які почали впроваджувати цей інструмент лише з середини січня.

Виконано за допомогою Disqus