Україна може втратити до 70% урожаю через погоду — ФАО

8 березня 2018 1704 0
Україна може втратити до 70% урожаю через погоду — ФАО
Kurkul.com

Під час конференції, організованої продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН, були оголошені прогнози втрат урожаю. Через несприятливі погодні умови Україна може втратити від 10 до 70 % урожаю. Про це повідомила прес-служба ФАО.

Ймовірними наслідками підвищення температури для нашої країни можуть стати підвищення частоти сильних злив чи снігопадів, появи масштабних паводків і повеней, штормових вітрів, надзвичайної спеки, окрім того, за багатьма прогнозами, почнеться міграція «південних» шкідників і патогенних захворювань лісів та сільськогосподарських культур.

 «Формування наукових засад та збагачення бази знань для вибору та реалізації плану заходів із запобігання зміни клімату є критичними напрямками розвитку аграрного сектору України. З іншого боку,  включення до навчальних планів та програм навчальних закладів сільськогосподарського спрямування модулів з проблематики, пов’язаної зі зміною клімату, є вирішальним фактором для формування «кліматично орієнтованого та адаптованого бізнесу». При забезпеченні достатнього рівня обізнаності приватного сектора щодо можливих фінансових збитків, які очікуються внаслідок негативних наслідків зміни клімату, можна очікувати більшу участь приватного капіталу у подоланні таких викликів», — стверджує координатор програм розвитку ФАО в Україні Михайло Малков.

Так, фахівці одноголосно підкреслили важливість проведення інформаційно-просвітницьких заходів для населення та  підвищення кваліфікації спеціалістів сільського господарства та профільних держслужбовців щодо зміни клімату.

 

Виконано за допомогою Disqus