Вісім «фермерів» прибрали до рук 500 тис. га державної землі

16 квітня 2018 1968 0
Радник міністра МВС та першого віце-прем’єра (з аграрних питань) Степана Кубіва Михайло Апостол
Kurkul.comРадник міністра МВС та першого віце-прем’єра (з аграрних питань) Степана Кубіва Михайло Апостол

Майже півмільйона гектарів земель сільгосппризначення опинилися у власності восьми фермерів. Про це, аналізуючи офіційні дані Державного реєстру речових прав на нерухомого майна, заявив радник першого віце-прем’єра з аграрних питань Михайло Апостол, пише Аgropolit.com.

«Сьогодні проаналізую землі з цільовим призначенням «Для ведення фермерського господарства». Це шок! Усього таких земель — понад 4 млн га. Право власності уже мають на майже 2 млн га, плюс ще додасться 520 тис. га, згідно із постановою Кабміну. Також 1,7 млн га зареєстровано в Мін’юсті право довготермінової оренди. І найголовніше і найцікавіше — 8 «фермерів» зареєстрували право власності на майже півмільйона гектарів, кожному — не менш як по 62 тис. га. Думаю, що цю землю вони якимось чином отримали за заслуги перед Батьківщиною. Як радник міністра МВС та першого віце-прем’єра з аграрних питань Степана Кубіва, я детально вивчу цю ситуацію і триматиму руку на пульсі», — розказав він.

До слова, згідно того ж реєстру, троє власників взяли в довготермінову оренду 637 тис. га земель держвласності, тобто по 200 тис. га кожен.

Виконано за допомогою Disqus