Фермерам вдалося заробити на овочах «борщового набору» у цьому сезоні

25 квітня 2018 134 0
Фахівці оприлюднили підсумки сезону реалізації овочів «борщового набору»
pixabay.comФахівці оприлюднили підсумки сезону реалізації овочів «борщового набору»

Сезон реалізації овочів «борщового набору» добігає кінця. За підсумками сезону, найбільший прибуток в цьому році отримали фермери, які вирощували весь асортимент овочів «борщового набору», а не перекупники. Про це повідомляє «Інфо-Шувар».

Невеликий прибуток вдалося отримати навіть виробники картоплі, яка за весь період зберігання подешевшала на 5%. Навіть ціна на рівні 3,5-4,0 грн/кг, станом на квітень 2018 р., гарантувала маржу тим фермерам, які змогли отримати задовільну врожайність і мінімізувати втрати на період зберігання.

Для перекупників картопляний сезон став поразкою через падіння ціни на картоплю.

Розчаруванням для перекупників і виробників стала цибуля. На початку лютого цей продукт почав дорожчати. Більшість операторів ринку стримували продажі до останнього. Але замість очікуваного подорожчання, у березні ціни на цибулю знизилися.

Сьогодні на гуртових ринках країни цибуля пропонується на 20% дешевше, ніж у вересні, коли тривала її заготівля на зберігання.

Буряк цього сезону став приємним сюрпризом для фермерів. З листопада 2017 р. по квітень 2018 р. ціни на буряк зросли на 50%. Таким чином, отримати прибуток вдалося, насамперед виробникам і тим перекупникам, які змогли зберегти його з мінімальними втратами. Морква за період зберігання  подорожчала в 1,5 рази.

Найбільш позитивні зміни в цінах, станом на кінець квітня 2018 р., були зафіксовані по білоголовій капусті. За останні два тижні вона дещо подешевшала завдяки збільшенню пропозиції з Польщі, але навіть за таких умов, сьогодні капуста коштує майже в 2 рази дорожче, ніж в листопаді 2017 р., коли її закладали в сховища.

 

Виконано за допомогою Disqus