На Львівщині розпочали будівництво кооперативного молокопереробного заводу

25 травня 2018 452 0
На Львівщині розпочали будівництво кооперативного молокопереробного заводу
Kurkul.com

У смт Красне Буського району Львівської області, відбулось урочисте закладення наріжного каменю першого кооперативного молокопереробного заводу. Заклали камінь майбутнього підприємства заступник голови Львівської ОДА Оксана Стоколос-Ворончук та  Надзвичайний і Повноважний посол Канади в Україні  Роман Ващук. Про це повідомляє Департамент агропромислового розвитку Львівської ОДА.

«Важливо, що таке кооперативне молокопереробне підприємство — це те, що залишиться нашим дітям і наша молодь не буде виїжджати за кордон у пошуках кращої праці», — зазначила Оксана Стоколос-Ворончук.

Кооперативний молокопереробний завод збудують за підтримки канадського проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні». На це Уряд Канади виділить $1 млн. Решту, а це $300 тис. — інвестиції від виробників молока, які здаватимуть на завод від 100 до 1500л/день. Такі інвестори стають акціонерами заводу на суму що вдвічі перевищує суму їхніх інвестицій.

Також в межах відкриття Оксана Стоколос-Ворончук та Роман Ващук підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо сприяння створенню кооперативної молокопереробки між Львівською ОДА та Посольством Канади в Україні спрямований на реалізацію спільних завдань у галузі молочного скотарства.

Виконано за допомогою Disqus