Цього року цукрового буряка посіяли найменше за три роки

30 травня 2018 182 0
Виробництво цукру зменшиться на на 17%
Kurkul.comВиробництво цукру зменшиться на на 17%

Аграрії змушені зменшувати посіви цукрового буряку через несприятливу цінову ситуацію. Цього року посівні площі під цукровими буряками виявилися найнижчими за останні три роки. Про це у своєму блозі на УНН написав аналітик сировинних ринків і сільського господарства НАЦУ «Укрцукор» Василь Долінський.

«Через несприятливу цінову ситуацію аграрії змушені значно зменшувати посіви, а деякі цукрові заводи взагалі відмовились переробляти цукровий буряк у наступному сезоні. У результаті, маємо найменші посівні площі за останні три роки. Більше того, агрономічні служби підприємств незадоволені ситуацією на своїх полях і вже занижують прогнози щодо густоти та врожайності», — пояснив Василь Долінський.

За його словами, загалом у поточному сезоні інтерес до вирощування цукрових буряків згасає, господарства не побачили бажаної картини на своїх полях і сподіваються, що дощі покращать ситуацію.

«За попередніми оцінками, середня густота посівів складе менше 98 тис. рослин на 1 га, коли в минулому році з урахуванням всіх несприятливих факторів густота складала 103 тис. рослин на 1 га. Навіть попри знижену густоту та за оптимальних погодних умов все ж можна отримати гарний урожай», — оцінив ситуацію аналітик.

За словами Василя Долінського, виробництво цукрового буряку зменшиться орієнтовно на 10% і коливатиметься в межах 13,1 млн т. Відповідно, виробництво цукру становитиме близько 1,75 млн т, що на 17% менше цьогорічного показника.

Виконано за допомогою Disqus