У травні Україна збільшила експорт цукру майже на 30%

11 червня 2018 104 0
За місяць експорт цукру зріс на 30%
pixabay.comЗа місяць експорт цукру зріс на 30%

У травні поточного МР українські виробники експортували 54 тис. т цукру, що на 29% більше, ніж попереднього місяця. Про це повідомляє НАЦУ «Укрцукор».

«Основним імпортером українського цукру в травні знову став Узбекистан — 72%. Також, 11% поставок було здійснено до Великобританії, 5% — до Азербайджану, 4% — до Молдови», — прокоментувала голова аналітичного відділу НАЦУ «Укрцукор» Руслана Бутило.

Всього з початку 2017/2018 МР експортовано 433,3 тис. т цукру, що на 36% менше, ніж за аналогічний період попереднього року.

«Минулорічний рекордний обсяг експорту цукру був пов'язаний зі сприятливою кон’юнктурою світового ринку, проте, цьогоріч ситуація дещо змінилась і профіцит солодкого піску оцінюється в майже 10 млн т. Тому, не варто чекати високих цін ні в поточному, ні в наступному сезоні», —підсумувала експерт.

Нагадаємо, цього року посівні площі під цукровими буряками виявилися найнижчими за останні три роки Аграрії змушені зменшувати посіви цукрового буряку через несприятливу цінову ситуацію.

Виконано за допомогою Disqus