До кінця року на Київщині запрацює лабораторія аналізу ґрунту

30 червня 2018 219 0
До кінця року на Київщині запрацює лабораторія аналізу ґрунту
Kurkul.com

У кінці 2018 р. агроконсалтингова компанія AgriLab має намір відкрити лабораторію аналізу і оцінки якості ґрунту і сільгосппродукції за міжнародними стандартами в Київській області. Про це повідомляє interfax.com.ua.

«Продуктивність в перший рік складе від 200 зразків ґрунту на добу на широкий комплекс показників (15-20 основних показників якості). За кілька років продуктивність лабораторії зросте до 1 тис. зразків на добу або більше 3 млн га детального обстеження якості ґрунтів в рік» , — повідомив СЕО компанії AgriLab, офіційний представник Міжнародної організації по точному землеробству (ISPA) в Україні Ярослав Бойко.

Інвестиції в основне обладнання технологічної лінії лабораторії оцінюються більш ніж в $ 2 млн. Площа лабораторії перевищує 2 тис. кв. м.

«Звичайно, імплементація технологій точного землеробства вимагає витрат, але деякі з них окупаються вже протягом першого маркетингового року. Наприклад, використання технологій моніторингу (супутникові знімки, дрони, портативне обладнання) за посівами і управління азотним харчуванням оптимізує застосування добрив до 30% і підвищує врожайність залежно від культур — до 20%. Але щоб отримати максимальний ефект, впроваджувати інновації потрібно системно і комплексно», — уточнив СЕО AgriLab.

Ярослав Бойко зазначив, що позитивною тенденцією розвитку точного землеробства в Україні за останній час є те, що все більше інновацій впроваджують малі і середні господарства з земельним банком від 3 тис. до 20 тис. га, при тому, що кілька років тому вважалося, що впровадити точне землеробство під силу тільки великим агрохолдингам.

Виконано за допомогою Disqus