Нідерландські інвестори хочуть розширити співпрацю з Тернопільщиною в галузі АПК

5 липня 2018 110 0
Нідерландські інвестори хочуть розширити співпрацю з Тернопільщиною в галузі АПК
pixabay.com

Сільськогосподарське підприємство ТОВ «Нива Біла», що на Тернопільщині, має інвестиції з Нідерладнів та прагне розширити свою діяльність. Про свої плани розповів директор підприємства Боон Руперт Вільям Генрі під час зустрічі з головою правління Західного офісу європейської бізнес асоціації Антоно Подільчаком та головою облдержадміністрації Степаном Барною. Про це повідомляє прес-служба Тернопільської ОДА.

«Ми задоволені співпрацею з вами, адже ваше підприємство активно наповнює і бюджет Чортківського району, і Тернопільської області. Тому ми зацікавлені в реалізації проектів різного характеру у сфері АПК. Тим більше, що тепер можемо говорити не тільки про іноземні інвестиції, а й про залучення державних програм підтримки сільського господарства. В державному бюджеті, як ви знаєте, цього року передбачили понад 6 млрд. грн. на підтримку сільського господарства», — зазначив Степан Барна.

Керівництво області вважає пріоритетним не просто роботу потужних сільськогосподарських підприємств, а кількість людей, які залучені до роботи на підприємстві. Адже це додаткові робочі місця і відповідно можливість заробляти людям.

«Саме тому розвиток будь-якого підприємства ми розглядаємо тільки в комплексі, щоб спеціалізуватися не лише на посівах зернових, а й на створенні сільськогосподарських кооперативів, розвитку тваринницьких комплексів, створенні доданої вартості та переробки», — зауважив голова ОДА.

За словами представників підприємства, працювати на Тернопільщині їм цікаво та легко. Тому з огляду на кліматичні умови та на добрий досвід роботи в області вони хочуть розширити свою діяльність та збільшити свої потужності.

Довідково: компанія «Нива Біла» спеціалізується на вирощуванні зернових культур (крім рису), бобових культур і насіння олійних культур. Землі обробляє у трьох населених пунктах: Росохачі, Полівцях та Базарі.

Виконано за допомогою Disqus