Старокостянтинівський молочний завод не поспішає платити борги селянам

10 липня 2018 235 0
Акція протесту під Старокостянтинівським молочним заводом
Акція протесту під Старокостянтинівським молочним заводом

Старокостянтинівський молочний завод визнав борг перед Першим національним аграрним кооперативом, проте судова справа не закінчена та постійно відкладається. Це означає, що під час розгляду жоден селянин не в змозі буде отримати кошти. Про це повідомляє Milkua.info.

Одна із справ про стягнення заборгованості перебуває у Господарському суді Хмельницької обл. Юрисконсульт ПНАК Євген Оніщук розповідає, що за ініціативи відповідача розгляд справи переносився тричі. На останньому засіданні молокозавод подав клопотання на проведення додаткової судової економічної експертизи, зазначається у відео на сторінці ПНАК у Facebook.com.

«Цю експертизу вони хочуть, щоб кооператив проводив за свій рахунок. І це може бути на невизначений термін. Може бути три місяці, чотири, навіть пів року. Таким чином вони зловживають своїми процесуальними правами», — зазначає він.

Деякі звернення до правоохоронних органів ігноруються. Наприклад борг на суму в 12 млн грн за частину молока, за який молокозавод мав розрахуватись векселями влітку минулого року — сховали в офшорній компанії групи «Укрпродукт», до якої входить Строкостянтинівський молокозавод. За цим випадком подана заява про шахрайство у правоохоронні органи, проте вона не зареєстрована в Єдиному державному реєстрі досудових розслідувань.

«Таке повідомлення є зареєстроване в Старостянтинівському відділі поліції, воно на сьогоднішній день розглянуто. Саме по цьому повідомленню окремо кримінального провадження не відкривалося, слідчі розглянули цю інформацію», — розповідає речниця ГУНП Хмельницької області Інна Глега.

Члени ПНАК вже ініціювали збір підписів до Президента Петра Порошенка та Прем'єр-Міністра Володимира Гройсмана з проханням розібратися у ситуації та не допустити штучного затягування процесу.

Нагадаємона четвертий день акції протесту під Старокостянтинівським молочним заводом мер м. Старокостянтинів Хмельницької області Микола Мельничук штовхав учасників акції.

Виконано за допомогою Disqus