Рейдери знову «полюють» на Ниву-2010

27 липня 2018 342 0
Микола Трибиненко, засновник господарства
Kurkul.comМикола Трибиненко, засновник господарства

Днями відбулося засідання суду щодо розгляду уже третьої справи проти Миколи Трибиненка — власника господарства «Нива-2010» у с. Бережинка на Кіровоградщині. 

Раніше Кіровоградська прокуратура оголосила Миколі Трибиненку підозру стосовно розпаювання підприємства у 2010 р. та ще одну — щодо заволодіння земельною ділянкою, яку той за договором обміну отримав у 2013 р.

Про це в ексклюзивному коментарі Kurkul.com розповів співвласник «Ниви-2010» Олег Трибиненко.

«Проти Миколи Павловича завели вже дві кримінальні справи, а днями ми дізналися, що проти нього сфабрикували ще третю. Буквально три дні тому слідчий, який порушив цю справу, намагався через суд накласти арешт на наше майно і врожай. Суд відмовив йому і тільки тоді ми вже побачили у реєстрі рішення суду й дізналися про цю справу», — розповів Олег Трибиненко.

Фермер переконаний, що рейдери знову хочуть незаконним шляхом відібрати у них господарство.

Олег Трибиненко додав, що суд переніс апеляцію у новій справі на початок серпня і що родина розраховує на справедливе й адекватне рішення суду.

«Щодо тих справ, які були у нас раніше і які ми подавали у адміністративний суд, — про визнання договору дарування господарства недійсним, то на даний момент вони знаходяться у Вищій раді правосуддя. Тобто, якщо справа з місце не зрушить, то далі вже тільки Європейський суд», — додав фермер.

Співвласник господарства також додав, що до 26 липня проти жодної особи, які були причетні до рейдерського захоплення «Ниви-2010», не було відкрито кримінальних проваджень та не вручено підозр за фактами злочину.

Нагадаємо, підприємство «Нива-2010» у червні 2017 р. зазнало першої рейдерської атаки. Відтоді Микола Трибиненко та вся його родина веде антирейдерську боротьбу.

Ситуація ускладнилася сутичкою з Нацполіцією, яка, начебто, намагалася стати на бік рейдерів. Начальник поліції Кіровоградської області Сергій Кондрашенко, коментуючи цю ситуацію пізніше, повідомив, що працівники нацполіції прибули до села Бережинка Кіровоградської області за викликом іншої сторони конфлікту, яка претендує на підприємство.

Виконано за допомогою Disqus